1 cała pierś kurczaka
2 łyżki zielonej pasty curry
3 szalotki
2 ząbki czosnku
plasterek świeżego imbiru
puszka mleka kokosowego light
2 łyżki gęstej śmietany
łyżeczka cukru
łyżeczka soli
pół łyżeczki otartej skórki z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
Kurczaka pokroić na paski. Na patelni rozgrzać oliwę, kiedy będzie gorąca, dodać pastę curry i chwilkę smażyć. Dołożyć kurczaka i mieszać aż cały kurczak pokryje się pastą. Smażyć do zarumienienia.
Szalotki pokroić w drobne paski, czosnek i imbir w drobną kosteczkę.
Szalotkę dorzucamy do smażącego się kurczaka i chwilkę jeszcze smażymy. Następnie dodajemy czosnek, imbir, sól i cukier, mieszamy.
Dolewamy mleko i śmietanę.
Smażyć do zgęstnienia. Na koniec posypuje delikatnie przyprawą curry dla lepszego kolorytu.
Smacznego !!!
bardzo to aromatyczne
OdpowiedzUsuńi pewnie pyszne
Z pewnością pięknie pachnie. I fajnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńzapowiada się przepysznie!
OdpowiedzUsuń