wtorek, 5 lipca 2011

Serek wiejski z ziołami i pestkami granatu

Ciągle brak mi pomysłu na obiad, ale nim go odnajdę polecam dietetyczne, a zarazem aromatyczne śniadanko.
Przepis znalazłam w irlandzkiej gazecie kulinarnej "Cookbook".


  • 200g serka wiejskiego (w przepisie była to feta)
  • 4 łyżki pestek granatu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanych ziół (mięta, natka pietruszki, koperek)
  • oliwa z oliwek z chili do skropienia

W miseczce mieszamy serek z pestkami granatu, posiekanymi ziołami. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Jeśli nie mamy takiej z chili można wszystko posypać płatkami chili. 
Podawać z pełnoziarnistym pieczywem.
W przepisie była również czerwona cebula, ale ja ją pominęłam (skoro to serek śniadaniowy).



Smacznego !!!

6 komentarzy:

  1. Niesamowite! Już czuję ten smak! Wspaniałe połączenie, ale sama bym chyba na to nie wpadła :) Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe połączenie

    OdpowiedzUsuń
  3. genialne, oryginalne połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super połączenie, bardzo nam się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudownie ten granat tu wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo wszystkim za komentarze.
Jeśli Ci się podoba zapraszam częściej.