- 1 podwójna pierś kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie smakowa: tymianek, rozmaryn i czosnek)
- sól, świeżo zmielony pieprz
- 1 awokado
- 3 pomidory, lub 10 szt. koktajlowych
sos musztardowy:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki cukru brązowego
- 2 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki octu winnego białego
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni oraz grilla elektrycznego. Pierś kurczaka natrzeć solą i pieprzem, posmarować oliwą smakową, ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować ok 10min, aż pierś się zrumieni.
Awokado ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 5-6 minut. Wyjąć z piekarnika poczekać aż wystygnie i obrać ze skórki.
Przygotować sos musztardowy. Wszystkie składniki sosu wlać do małego słoiczka, zakręcić i mieszać aż do jednolitej konsystencji.
Pomidory pokroić w ósemki, ułożyć na talerzu razem z plastrami awokado i kurczaka. Polać sosem musztardowym.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo wszystkim za komentarze.
Jeśli Ci się podoba zapraszam częściej.