środa, 7 lipca 2010

Zielone curry z kurczaka

1 cała pierś kurczaka
2 łyżki zielonej pasty curry
3 szalotki
2 ząbki czosnku
plasterek świeżego imbiru
puszka mleka kokosowego light
2 łyżki gęstej śmietany
łyżeczka cukru
łyżeczka soli
pół łyżeczki otartej skórki z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek

Kurczaka pokroić na paski. Na patelni rozgrzać oliwę, kiedy będzie gorąca, dodać pastę curry i chwilkę smażyć. Dołożyć kurczaka i mieszać aż cały kurczak pokryje się pastą. Smażyć do zarumienienia.
Szalotki pokroić w drobne paski, czosnek i imbir w drobną kosteczkę.


Szalotkę dorzucamy do smażącego się kurczaka i chwilkę jeszcze smażymy. Następnie dodajemy czosnek, imbir, sól i cukier, mieszamy.


Dolewamy mleko i śmietanę.
Smażyć do zgęstnienia. Na koniec posypuje delikatnie przyprawą curry dla lepszego kolorytu.

Smacznego !!!








3 komentarze:

Dziękuję bardzo wszystkim za komentarze.
Jeśli Ci się podoba zapraszam częściej.