środa, 7 lipca 2010

Zielone curry z kurczaka

1 cała pierś kurczaka
2 łyżki zielonej pasty curry
3 szalotki
2 ząbki czosnku
plasterek świeżego imbiru
puszka mleka kokosowego light
2 łyżki gęstej śmietany
łyżeczka cukru
łyżeczka soli
pół łyżeczki otartej skórki z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek

Kurczaka pokroić na paski. Na patelni rozgrzać oliwę, kiedy będzie gorąca, dodać pastę curry i chwilkę smażyć. Dołożyć kurczaka i mieszać aż cały kurczak pokryje się pastą. Smażyć do zarumienienia.
Szalotki pokroić w drobne paski, czosnek i imbir w drobną kosteczkę.


Szalotkę dorzucamy do smażącego się kurczaka i chwilkę jeszcze smażymy. Następnie dodajemy czosnek, imbir, sól i cukier, mieszamy.


Dolewamy mleko i śmietanę.
Smażyć do zgęstnienia. Na koniec posypuje delikatnie przyprawą curry dla lepszego kolorytu.

Smacznego !!!








3 komentarze:

  1. bardzo to aromatyczne
    i pewnie pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. Z pewnością pięknie pachnie. I fajnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zapowiada się przepysznie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo wszystkim za komentarze.
Jeśli Ci się podoba zapraszam częściej.